Megjelent az első magyar nyelvű ChatGPT kézikönyv: Útmutató a mesterséges intelligencia világába

 


Amikor megjelent a ChatGPT nem gondoltam, hogy néhány hónappal később már kézikönyvet fogok írni róla. Az első találkozásom a ChatGPT-vel az volt, amikor cikket írtam a Nyugati Fényre arról, hogy mindent tud Orbán Viktor korrupciós ügyeiről. A cikket ITT tudod elolvasni.

Akkor még nem egyáltalán nem tudatosan használtam, de éreztem, hogy ez sokkal több annál, minthogy egyszerű kérdéseket tegyek fel neki. Ijesztő és egyben csodálatos volt számomra a ChatGPT. Szinte nem volt olyan nap, hogy ne nyitottam volna meg a platformot.

Irtó sokat tanulmányoztam, rengeteg videót megnéztem a témában, aztán gyakoroltam és fejlesztettem a promptírásomat (a mesterséges intelligenciával való kommunikálás). Lázasan jegyzeteltem, ötleteltem, aztán a saját kísérletezéseimmel eljutottam odáig, hogy egy kézikönyvbe össze tudtam foglalni. 

A könyv természetesen nem tudományos alapokra épült, csak empirikusra. Amit tartalmaz: tutorial a ChatGPT használatához; a ChatGPT rövid története; trükkök, praktikák a promptíráshoz (eredményesebb válaszok generálása), pénzkeresési tippek; végül, de nem utolsó sorban egy ChatGPT által generált vers is.

A kezdőknek szóló ingyenes ChatGPT kézikönyvet IDE kattintva tudod letölteni.

0 Megjegyzések